Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszter az NBC televízióban beszélt vasárnap a manchesteri terrormerénylet utáni kiszivárogtatásról, és leszögezte: amennyiben amerikai forrásai voltak a kiszivárogatásnak, az "teljességgel elfogadhatatlan". "Nem tudom, hogy emberek miért követnek el ilyesmit, de ez a hazaárulás határán van, hacsak nem lépi át ezt a határt" - fogalmazott John Kelly.

Elmondta, hogy amikor a 22 halálos áldozatot követelő merénylet után felhívta Theresa May-t, az Egyesült Királyság miniszterelnökét, azonnal előhozta a kiszivárogtatást - írja az MTI.

Az Egyesült Királyság a múlt csütörtökön rövid időre fel is függesztette a hírszerzési együttműködést az Egyesült Államokkal. Ezután Donald Trump amerikai elnök utasította az igazságügyi minisztériumot, hogy vizsgálja ki az ügyet, Rex Tillerson külügyminiszter pedig pénteken "teljes felelősséget" vállalt a történtekért.

A hírszerzési információkat a merénylet vizsgálatának első részleteiről a The New York Times című amerikai lap hozta nyilvánosságra elsőként. (Manchesteri merénylet: 11-en őrizetben, mérsékelték a terrorkészültséget.)