A Jones tulajdonában lévő három makro hedge fund, a Tudor Investment Corp., a Clarium Capital Management LLC és a Horseman Capital Management Ltd. medvepiaci fordulatra készülődik, miközben az amerikai részvénypiac tovább nő, amit medvepiaci rallyként értékel. A menedzser szerint a már most is rekordösszegű kormányzati kiadások további növelésével meg lehet előzni egy újabb gazdasági és értékpapírpiaci lelassulást. Jones cégei egyébként összesen 15 milliárd dollárnyi pénztömeget felügyelnek, úgynevezett makro fedezeti alapokként részvények, kötvények, devizák és nyersanyagok kereskedésével foglalkoznak.

Ezzel Jonesék a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és 53, a Bloomberg által megkérdezett elemző véleményével mennek szembe, akik szerint az amerikai gazdaság a következő tizenkét hónapban két százalékkal fog bővülni. Korábban Barack Obama amerikai elnök is azt mondta, a válság legrosszabb részén túl lehetünk.

A makro hedge fund menedzserek véleménye szerint azonban jelenleg megtévesztő adatokból levont következtetések irányítják a piacokat. Szerintük ugyanis az elkeseredett munkakeresők, valamint a részmunkaidőben dolgozók számával korrigált munkanélküliségi ráta 16 százalék, szemben a hivatalos 9,4 százalékkal. A lakásadatok sem olyan rózsásak, mint ahogy sokan gondolják. Bár júliusban 7,2 százalékkal emelkedtek az amerikai lakáseladások, ennek egyharmadát árverezések voltak a felelősek. Ráadásul a második egyedévben rekordnagyságú 9,24 százalékra emelkedett a lakáskamat fizetési késedelmek aránya. A háztartások jövedelme pedig alig nőtt az elmúlt időszakban.

A makro menedzserek pesszimizmusa másrészt az amerikai kormány pénzügyi válságra adott hibás válaszadásában keresendő. Szerintük ugyanis elmaradt a válság gyökerének a kezelése, a bankok továbbra is jelentős mennyiségű mérgező eszközzel rendelkeznek.

Brevan Howard, Európa vezető hedge fund menedzsere is osztja tengerentúli kollégái aggodalmát. Szerinte a gazdaságösztönző programok halványulásával az amerikai gazdaság megtorpanására lehet számítani. A londoni vállalat vezetője a fogyasztói jólét csökkenése, a szűkös banki hitelezés miatt lassú világgazdasági helyreállásra számít.