Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az adatok szerint július-szeptemberben 253 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, ami 5,5 százalékkal kevesebb, mint az április-júniusi. A 22,8 milliós aktív spanyol népességből 4,3 millióan vannak állás nélkül, a foglalkoztatottak száma 18,5 millió. A dél-európai országban erre utoljára 2009 év végén volt példa. A harmadik negyedévben több mint 226 ezren találtak állást.

A harmadik negyedévi munkanélküliségi adatok hagyományosan kedvezőek Spanyolországban, ugyanis egybeesik a turisztikai főszezonnal, amikor sokan kapnak határozott idejű munkát. A gazdasági válság óta a munkanélküliség számít az ország első számú problémájának. Az európai országok közül még mindig Spanyolországban a második legmagasabb a munkanélküliek aránya, Görögország előzi meg.

Idén az év második negyedében 20 százalékos, az első három hónapban 21 százalékos munkanélküliségi rátát állapított meg a spanyol statisztikai hivatal. Tavaly rekordmértékben, 23,7-ről, 20,9 százalékra csökkent a munkanélküliség Spanyolországban.