Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar külkereskedelem többlete 2015 októberében 603 millió euró volt. Az októberi export euróban számított értéke 8,4, az importé 4,3 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 320 millió euróval nőtt.

A statisztikai hivatal holnap a novemberi külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó első becsléseket teszi közzé.

A 2015. novemberi ipari adatok kapcsán szintén első becslést tesz közzé a KSH

Az ipari termelés volumene 2015 októberében 10,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index 12,7 százalékkal emelkedett.

Az MNB a nemzetközi tartalékokra vonatkozó 2015 decemberi előzetes, illetve novemberi végleges adatokat fogja közzétenni.  Az előző év novemberében, az előzetes szerint 1,028 milliárd euróval, öthavi csökkenés után ismét nőtt a devizatartalékok szintje és 33,140 milliárd euróra rúgott.

Délután fél háromkor adatok jönnek az USA-ból a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek (non-farm payroll) decemberi számáról. Az elemzői konszenzus a novemberi 200 ezer után 211 ezer amerikai munkahely prognózisára számít.

Ugyanekkor teszik közzé az Egyesült Államok decemberi munkanélküliségi rátáját, amely várhatón nem mozdul el a novemberi 5 százalékos szintről.