Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jānis Sārts szerint Oroszország kommunikációs háborúba kezdett Németországban, amellyel az országba érkező migránsok elleni dühöt próbálja felkorbácsolni, azt remélve, hogy a nép majd elűzi a menekültbarát politikát folytató kancellárt - írja az Index az Observerre hivatkozva.

A szakértő azt mondja, bizonyítékokat talált rá, hogy Putyinék Merkel ellen hergelő szervezeteket támogatnak Németországban. Az oroszoknak jó okuk van rá, hogy ne szeressék a német vezetőt, mivel ő az egyik fő szószólója az Oroszország elleni uniós gazdasági szankcióknak. Sārts szerint az orosz kormány nem először próbálkozik hasonlóval, máskor és máshol is előfordult már, hogy szélsőséges szervezeteket pénzeltek annak reményében, hogy megingathatják a rendszert. Az oroszok állítólag elsősorban a közösségi médián keresztül próbálnak hatni, és az egyébként is jelen lévő szélsőjobboldali narratívára építenek.

Merkel népszerűsége viszont egyelőre nem látszik nagyon hanyatlani, a legfrissebb felmérések szerint újra 54 százaléknál jár Németországban.