Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Angela Merkel vasárnap a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban egyebek között arról beszélt, hogy szerinte nem csorbít a német gazdaság jó hírnevén a VW-botrány. Rámutatott arra, hogy a cégnek amilyen gyorsan csak lehet, tisztáznia kell a dízelbotrány részleteit, és meghozni a szükséges intézkedéseket.

Miután már több országban felfüggesztették egyes VW-modellek eladását, szombaton Ausztráliában is ideiglenesen megtiltották a német cég egyes dízelmotorral ellátott utóinak az értékesítését. Azok után, hogy a Volkswagen ausztráliai képviseletének a vezetői tárgyaltak az ausztrál kormánnyal, bejelentették, hogy felfüggesztik az 1,6 és a 2,0 literes EA189-es dízelmotorral ellátott autók eladását.

A Volkswagen az idei év első hét hónapjában 37 ezer járművet értékesített Ausztráliában, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korában, és ezzel a VW ausztráliai piaci részesedése mintegy 6 százalék volt.

A botrány szeptember 18-án pattant ki az Egyesült Államokban. A VW azóta elismerte, hogy az Egyesült Államokban olyan szoftvert alkalmazott, amely csak a próbapadon tartja a határérték alatt az emissziós értékeket, normál üzemmódban azonban nem korlátozza a motorteljesítményt. A vállalat közölte, hogy világszerte mintegy 11 millió VW-gépkocsi fut az emissziós értékeket manipuláló szoftverrel.