Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe 55,1 pontra csökkent az augusztusi 56,0 pontról. Az elemzői várakozások átlagában 55,9 pont szerepelt - írta az MTI.

Az IHS Markit adatai szerint az Egyesült Államok feldolgozóiparának szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe az elemzői várakozásoknak megfelelően 53,0 pontra emelkedett az augusztusi 52,8 pontról.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 54,6 pontra csökkent szeptemberben az előző havi 55,3 pontról, a 19. egymást követő hónapban állt a határvonalnak számító 50 pontos szint fölött.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.

Az előzetes eredményt kommentálva Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza megjegyezte: a Harvey és az Irma hurrikán hatással volt a szeptemberi BMI-adatok alakulására.

(Az euróövezeti fogyasztói hangulat alakulásáról itt olvashatja cikkünket.)

Címlapkép forrása: Martin Bureau/AFP