Earnest megismételte, hogy az Egyesült Államok "és a nemzetközi közösség" szükség esetén kész otthagyni a tárgyalásokat, ugyanakkor kitért annak a kérdésnek a megválaszolása elől, hogy meddig folytatódhat még a keretmegállapodásról folytatott lausanne-i egyezkedés, amely átlépte az előzetesen kitűzött március 31-i határidőt. Mint mondta, az amerikai fél nem híve az önkényes határidőknek, de nem is hajlandó a végtelenségig tárgyalni.

A szóvivő szerint Irán még nem tett kézzelfogható, konkrét elkötelezettséget nukleáris képességeivel kapcsolatban. Az amerikai kongresszusban többségben lévő republikánusok újabb szankciók bevezetését helyezték kilátásba Irán ellen arra az esetre, ha a héten nem sikerül tető alá hozni a keretmegállapodást. Barack Obama megfogadta, hogy megvétózza az újabb gazdasági büntetőintézkedéseket.

Az amerikai szövetségi törvényhozásban április 14-ig ülésszünet van. John Boehner, a képviselőház elnöke izraeli látogatáson tartózkodik és szerdán találkozott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. A megbeszélés alkalmából sem Boehner, sem Netanjahu nem hozta szóba újságírók előtt a lausanne-i tárgyalásokat.