A 10 éves lejáratú spanyol államkötvény hozama 16 bázisponttal 4,43 százalékra, olasz megfelelőjéé pedig szintén 16 ponttal 4,18 százalékra emelkedett.

Nyugtalanságot váltott ki a Financial Times pénteki számában megjelent cikk, amely szerint a spanyol központi bank arra számít, hogy a spanyol bankoknak további 10 milliárd euró céltartalékot kell képezniük a nem törlesztő hiteleik után.

Változatlanul bizonytalanságot okoz, hogy az olcsó pénz korának a vártnál hamarabb vége szakadhat, és így eltűnik a piacról annak a pénznek egy jelentős része is, amely most a jegybankok által a piacra ömlesztett olcsó eszközökön magas hozamú, de kockázatosabb papírokat vettek. Ben Bernanke Fed-elnök szerdai kongresszusi meghallgatásán nem zárta ki, a Fed esetleg a vártnál hamarabb szűkíti havi 85 milliárd dolláros monetáris ösztönző programjának volumenét, a jegybank monetáris politikáját alakító nyílt piaci bizottság (FOMC) legutóbbi üléséről közzétett jegyzőkönyvből pedig kitűnt, hogy a testület megosztott a program jövőjét illetően.