Hazai frontól két fontosabb esemény várható: egyrészt az NGM közöl egy részletes tájékoztatót az államháztartás központi alrendszerének júliusi helyzetéről, másrészt az Államadósság Kezelő Központ tart három államkötvény aukciót összesen 53 milliárd forint értékben.

Külföldről a nap egy kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexszel indul, a szakértők az az előző havi 51,7 pont helyett 51,5 pontot várnak. Hasonló makroadatok még a délelőtt folyamán Franciaországból, Németországból és az eurózónából is, a nemzetközi hangulatot jól jellemzi, hogy a piac mindenhol kisebb visszaesést vár.

Fél tizenegykor már a brit kiskereskedelmi adatokra figyelnek a tőzsdék: a várakozások szerint csökkenő mértékben, de marad az emelkedő trend, így éves alapon 3,5, havi alapon pedig 3,1 százalékos növekedést regisztrálhatnak júliusban.

Munkaerő-piaci adatokkal jelentkezik be az USA magyar idő szerint 14:30-kor, a remények szerint kevesebben kérnek tartósan, illetve első alkalommal is munkanélküli-segélyt, mint júliusban. Délután négykor lesz egy friss statisztika a lakóingatlanok eladásáról is, a piac enyhe, 0,5 százalékos visszaeséssel számol.