A Fed döntéshozói 9-1 arányban úgy döntöttek, hogy nem kezdik meg a monetáris enyhítés visszavonását. Ez jó hír Magyarországnak, mert  a pénzbőség fennmaradása erősíti a magyar államkötvények keresletét is.

A bank két fő ok miatt óvatos: az egyik a munkanélküliség viszonylag magas szintje, a másik a költségvetés kedvezőtlen hatása a gazdaságra.

A központi bank döntése megfelel a várakozásoknak. A Fed mérsékeltnek minősítette a GDP bővülését és megjegyezte, hogy a munkaerőpiac "némi további javulást mutat". Ugyanakkor továbbra is azt várja, hogy a munkanélküliségi ráta a jelenlegi 7,2 százalékos szintről csökkenjen az elfogadhatónak tartott 6,5 százalék közelébe.

Az infláció a Fed kétszázalékos szintje alatt maradt, bár a bank arra számít, hogy növekedni fog.

Új elem az óvatosságra okot adó indokok között a lakáspiac alakulása. A bank egy ideje nem foglalkozott ezzel, most azonban közleményében megjegyezte, hogy a lakáspiac talpra állása valamelyest lassult.

A Fed világossá tette: a gazdasági fellendülés fenntarthatóságának további jeleit várja, mielőtt megkezdi kötvényvásárlásainak kiigazítását.