Hozzátette azonban, hogy ez csak fokozatosan képzelhető el, és elsősorban attól függ, hogy milyen ütemben javul a görög gazdaság és hogy javul-e a görög adósbesorolás.

A pénzügyminiszter-helyettes röviddel azután nyilatkozott, hogy az euróövezet pénzügyminiszterei, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdai megállapodása révén megnyílt a lehetőség egy csaknem 10 milliárd eurós friss részlet folyósítására a Görögországnak megajánlott mentőcsomagból. Görögország nem siet a külföldi kötvénypiaci megjelenéssel, a "cél nem a hosszú szünet utáni mielőbbi debütálás, hanem az, hogy megteremtsük a bizalmat".

Görögország, miután megkapta az első segélycsomagot, 2010-től kizárta magát a nemzetközi kötvénypiacról, egy kis szünettel 2014-ben. Eközben a vagyona alapján második legnagyobb görög bank bejelentette, hogy nyereséggel zárta az első negyedévet a tavalyi utolsó negyedévi veszteség után és hogy várhatóan idén végig nyereséges lesz részben. A National Bank of Greece (NBG) a március végét megelőző három hónapban 87 millió euró adózott eredményt ért el a tavalyi utolsó negyedévi 1,91 milliárd euró veszteség után. A negyedévben a rossz hitelekre félretett tartalék 134 millió euróra csökkent a három hónappal korábbi 671 millió euróról.

A görög bankszektor hitelállományában a rossznak számító, azaz a több mint 90 napja nem fizetett hitelek aránya meghaladja a 40 százalékot. Az NBG-nél ez az arány március végén 33,6 százalék volt.  A National Bank of Greece a legjobban feltőkésített görög pénzintézet, miután a múlt év végén 2,75 milliárd euróért eladta törökországi leányvállalata, a Finansbank részvényeinek 99,81 százalékát a katari Qatar National Bank kereskedelmi banknak.