Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Márciusban 3,1 százalékkal emelkedtek a termelői árak Németországban éves összevetésben, míg a februárihoz képest nem változtak. A termelői árak márciusi növekedése már sorban az ötödik volt. Februárban 3,1 százalék volt az éves és 0,2 százalék a havi áremelkedés.
Elemzők 3,2 százalékos éves, és 0,1 százalékos havi áremelkedést vártak márciusra. (Nő az inflációs nyomás Németországban.)

Márciusban leginkább az energiaárak befolyásolták a termelői árak alakulását. Éves bázison az energiaárak 4,5 százalékkal emelkedtek márciusban, februárhoz képest viszont 0,6 százalékkal csökkentek. Februárban 5,4 százalékkal emelkedtek az energiaárak éves bázison és 0,2 százalékkal havi összevetésben - írja az MTI.

Az energiaárak figyelembe vétele nélkül a termelői árak márciusban 2,6 százalékkal nőttek éves, és 0,3 százalékkal havi bázison.

A különböző energiahordozók ára eltérően alakult. A nyersolajtermékek ára márciusban 16,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az elektromos áramé pedig 8,5 százalékkal, míg a földgáz ára 7,2 százalékkal csökkent.