Európa legnagyobb biztosítója pénteken közölte, hogy a szeptember 30-án végződött negyedévben nettó nyeresége 1,6 milliárd euró volt, 17,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - írta az MTI.

A természeti katasztrófák, így a Harvey, az Irma és a Maria hurrikán okozta károk 529 millió euróval terhelték meg a társaság eredményét.

Az Allianz továbbra is a 10,3-11,3 milliárd eurós sávba várja az idei működési eredményt, de a viharkárok miatt csak a "felső felébe", míg korábban a "felső széle közelébe".

Az Allianz azt is bejelentette, hogy további 2 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít a rövidesen kifutó 3 milliárdos programot követően.

Az Allianz más társaságokhoz viszonyítva kevesebbet szenvedett a hurrikánoktól.

A Münich Re, a világ legnagyobb viszontbiztosítója csütörtökön közölte, hogy a Harvey, az Irma és a Maria hurrikán, továbbá egyéb károk 3,2 milliárd euróval terhelték meg a társaságot.

A Swiss Re, a világ második legnagyobb viszontbiztosítója, október végén úgy becsülte, hogy a Harvey, az Irma és a Maria, továbbá a mexikói földrengés miatt a biztosító társaságoknak mintegy 95 milliárd dollár kárért kell helytállniuk. A Swiss Re költségei körülbelül 3,6 milliárd dollárra rúgnak, ami nagyjából annyi, mint a viszontbiztosító tavalyi nyeresége.