Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai hadsereg népszerű lapjában, a Stars and Stripesban megjelent interjújában Ben Hodges vezérőrnagy, az USA haderőinek európai parancsnoka közölte, hogy hamarosan szakértőket küldenek Kelet-Európába, hogy helyet keressenek tankjaik és más hadfelszerelések tárolására.

A következő hetekben Észtországban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában (vagyis a "frontországokban"- a szerk.) tesznek látogatást. A tervek szerint 220 páncélost hoznak Európába, ezek egy része Németországba kerül, a többit szétosztanák Lengyelország, Délkelet-Európa és a Baltikum között. A felmérés végeztével már februárban meghozzák a döntést, és a nehézfegyvereket az év végéig el is akarják helyezni. Ezt megkönnyíti, hogy egy részük már Németországban van - mondta a tábornok. Hodges rámutatott, hogy az oroszok több száz páncélost, rakétaüteget és pilóta nélküli felderítő gépet (UAV) küldtek Kelet-Ukrajnába, amelyeket vagy ők, vagy szakadárjaik használnak az ukrán hadsereg ellen, súlyos veszteségeket okozva.

Mint a lengyel Rzeczpospolita írta, a raktárak létrehozásának célja, hogy veszély esetén csak a katonákat kelljen a helyszínre szállítani.