Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új döntés augusztus 3-tól lép érvénybe. A kamatrátával kapcsolatos további lépésekről az inflációs kockázatok és a gazdasági növekedés lassulásának fényében döntenek - közölte a jegybank, amely azt is megjegyezte, hogy a gazdasági növekedésre ható kockázatok jelentősen nőttek az enyhén emelkedő inflációs kockázatok ellenére.

A jegybank várakozásai szerint az éves infláció 2016 júliusában 7 százalék alá eshet, a 4 százalékos inflációs cél 2017-ben teljesülhet. A fogyasztói árak növekedésének lassulása folytatódik az alacsony belföldi kereslet következtében. Az éves infláció július 27-i adatok alapján 15,8 százalékra emelkedett a júniusi 15,3 százalékról.

A jegybank arra is figyelmeztet, hogy a gazdasági növekedési kilátásokat lefelé módosíthatja. Az orosz gazdasági helyzet továbbra is az energiaárak globális alakulásától és a külső sokkokhoz való alkalmazkodástól függ.

A jegybanki közlemény szerint a gazdasági növekedést strukturális tényezők továbbra is akadályozzák, a zsugorodás ciklikus természetű.