A Fed évente nyolc alkalommal állítja össze gazdasági hangulatjelentését a 12 regionális Fed illetékeseinek a mértékadó helyi gazdasági szereplőkkel lefolytatott interjúi alapján.

A február végétől márciusig terjedő időszakot lefedő mostani jelentés összességében valamivel kedvezőbb képet fest az év első két hónapjáról március elején kiadott idei első felmérésénél. A felvázolt összkép alapján azonban a mostani jelentés sem tenne indokolttá egy újabb kamatemelést a Fed következő, április végi kamatdöntő ülésén. A mostani Bézs Könyvet a Chicago Fed állította össze.

A felmérés szerint gazdasági aktivitás a régiók többségében, vagyis 12-ből 11-ben növekedett, mégpedig a megszokott szóhasználat szerint "mérsékelt" vagy "szerény" ütemben, illetve az egyik régió, Richmond esetében "számottevő" mértékben. A foglalkoztatási helyzet javult, a munkanélküliség csökkent, és egy kivételével minden régióban emelkedtek a bérek. A stagnáló bérek jelentették eddig az infláció növekedésének az egyik akadályát.

Az amerikai GDP mintegy kétharmadát adó lakossági fogyasztás növekedett a régiók többségében. A kiskereskedelmi forgalom szintén emelkedett, és a kiskereskedelmi ágazat összességében is bizakodóan tekint a forgalom várható alakulása elé. A feldolgozóipari aktivitás is erősödött valamelyest, az ágazat várakozásai azonban a jövőbeni kilátásokat illetően meglehetősen vegyesek. A vállalati beruházások növekedtek valamelyest, termelőkapacitás-bővítő beruházások azonban csak elvétve fordultak elő. A lakásépítés fellendülést mutat, mégpedig San Francisco, Cleveland és Boston régiókban "jelentős" mértékűt.

Az alacsony nyersanyagárak változatlanul nehezítik azonban az energiaipar, a bányászat és a mezőgazdaság helyzetét. Az olaj és gáztermelés az alacsony árak miatt tovább csökkent, de egyes régiókban már arról számoltak be, hogy "a csökkenés elérte az alsó határát".