Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az azeriek F1-es debütálására eredetileg a jövő évben került volna sor, de a héten hivatalossá vált, hogy 2015-ben újra lesz mexikói futam, így ha az idei helyszínek közül egy sem kerül ki a naptárból, akkor jövőre 20 versenyt rendeznek - ennél többet pedig a jelenleg érvényben lévő egyezmény szerint nem lehet lebonyolítani egy évben. Ahhoz, hogy egy idényben több mint 20 GP legyen, mind a 11 F1-es csapat belegyezésére szükség lenne.

A programba az idén tért vissza az ausztriai futam, Oroszország pedig októberben debütál a sorozatban a szocsi téli olimpia ötkarikás faluja körül kialakított utcai pályával. A New Jerseybe tervezett városi verseny bemutatkozása egyelőre még csúszik, a legutóbbi hírek szerint a 2016-os rendezésre sincs nagy esély.

Az is elképzelhető, hogy Bakut és Szocsit, valamint Mexikót és Austint - az Egyesült Államok Nagydíjának helyszínét - évente felváltva látogatja majd meg a mezőny 2016-tól.

Az Európa Nagydíjnak legutóbb Valencia adott otthont 2012-ben, korábban a németországi Nürburgringen, az angliai Brands Hatchben és Donington Parkban, valamint a spanyolországi Jerezben bonyolították le.

Baku debütálását Azad Rahimov, Azerbajdzsán ifjúsági és sportminisztere jelentette be, hozzátéve, hogy a pálya vonalvezetése még nem készült el, de a rajt-célvonal, a fő lelátó és a boxutca nagy valószínűséggel a város főterén kap helyet.

"Ez egy olyan utcai verseny lesz, amely Baku érdekes, festői részein keresztül halad majd, ezért is vagyunk nagyon boldogok, hogy a város csatlakozott a Forma-1-es családhoz" - jelentette ki Bernie Ecclestone, a sorozat kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember.