Ötről négynapos munkahétre váltásra hívja fel az angol döntéshozókat egy vezető közegészségügyi szakember az Egyesült Királyságban. A The Guardian cikke szerint John Ashton úgy véli, a váltás segíthet a magas vérnyomás, vagy a túlmunka, illetve a munkanélküliség miatt kialakuló mentális betegségek kezelésében. A szakértő azért is megszüntetné az ötnapos munkahetet, mivel az rossz munkamegosztást és egészségkárosítást okoz.

Ashton kifejtette, a stressz, a betegállomány és az időkényszer jelentette nyomás, valamint a mentális egészség kérdése nyilvánvalóan kulcskérdés. Muszáj elindulni a négynapos munkahét felé, mert a munka világában túl sokan, túl sokat és túl keményen dolgoznak, ugyanakkor másoknak egyáltalán nincs munkájuk.

Egy áprilisi felmérés szerint a dolgozók 57 százaléka támogatja a négynapos munkahét bevezetését, 71 százalékuk pedig úgy gondolja, a lépéssel Anglia boldogabb hellyé válhatna. Ashton szerint ha az emberek többet mosolyognak és boldogabbak, akkor az egészségi állapotuk is javul.

A Guardiannak adott interjúja egy nappal azután jelent meg, hogy a kormány mindenkire kiterjesztette a rugalmas munkaidő kérésének lehetőségét, amely eddig csak azoknak járt, akik gondozóként dolgoznak.

Európa szintre emelnék

A négynapos munkahét járható út, s ösztönözni kell, hogy ezt a következő 10-20 évben európai szintre emeljék - vallja Ashton, aki úgy tartja, ha már egyszer megszületett az európai munkaidő direktíva, miért ne lehetne ugyanígy meglépni a négynapos munkahét általános bevezetését is. A felszabaduló ötödik napot közösségi aktivitásra szánhatnák, így működhetnek a nagy társadalmak - véli a szakember.

Az ötletet a szakszervezetek is üdvözlik. Álláspontjuk szerint Angliában túl kevesen dolgoznak annyit, amennyit szeretnének, illetve amennyire szükségük lenne a megélhetésükhöz. Túl sok az olyan részmunkaidős, aki teljes állásban dolgozna azért, hogy kijöjjön a fizetéséből. Egyre nagyobb problémát jelent a túlmunka, illetve a munka és a mindennapi élet közötti egyensúlyozás. S a rugalmas munkaidő iránti igény jogának e heti kiterjesztése ellenére a kérést még mindig sok munkaadó nem teljesíti.

A négynapos munkahét persze nem mindenkinél működik, de jelenleg nagyon sokak számára teljesen elérhetetlen a munkaidő megváltoztatása. A rugalmas munkaidő kérelmezését lehetővé tévő új jogot erősíteni kell, azért hogy azok, akik rövidíteni szeretnék  munkaidejüket, lehetőséget kapjanak ennek elérésére - állítják a szakértők.