Hivatalosan nem erősítették meg az orosz média által is felkapott értesülést. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Ankarában kijelentette, hogy személyes véleménye szerint Putyin lehetséges jelenléte a mérkőzésen

pozitív esemény lesz, amely nagyban hozzájárul Törökország és Oroszország kapcsolatainak normalizálásához.

Leszögezte ugyanakkor, hogy Putyinnak a meccsen való jelenlétéről "jelen pillanatban semmilyen döntés nem született".

Július végén Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírók előtt nem zárta ki, hogy Putyin ellátogasson a török-orosz barátságos mérkőzésre, de, mint mondta, ez az esemény akkor nem szerepelt az orosz vezető hivatalos tervei között.

Ha létrejönne, az antalyai lenne az orosz elnök első törökországi látogatása a kétoldalú kapcsolatok helyreállítása óta. Ezt az tette lehetővé, hogy Erdogan június 27-én levélben kért bocsánatot amiatt, hogy a török légierő tavaly októberben - légtérsértésre hivatkozva - lelőtt egy Szíriában harci feladatot teljesítő orosz bombázót. Az incidens miatt Moszkva szankciókat léptetett életbe Ankara ellen.

A török államfő augusztus 9-én Szentpétervárra látogatott, ahol Putyinnal megállapodott a kétoldalú kapcsolatok fokozatos és átfogó helyreállításához, beleértve a Török Áramlat gázvezeték-projekt felélesztését és az akkuyui nukleáris erőmű megépítését.

A két ország viszonyára ugyanakkor továbbra is árnyékot vet, hogy a szíriai konfliktus ügyében továbbra is fennmaradtak a nézetkülönbségek. Az orosz légierő tavaly óta Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán avatkozik be, Törökország pedig a felkelők támogatására indított szárazföldi műveletet a vele szomszédos arab országban. Mindkét ország a terroristák elleni harccal indokolja fellépését.