Kiderül, mennyivel drágult az élet Európában

Hazai vonatkozású makrogazdasági adat nem érkezik kedden, a befektetők inkább az eurózónára és kínára figyelhetnek.
Napi.hu, 2016. január 18. hétfő, 18:21

Az Eurostat kedden közli az eurózóna fogyasztói árindexének decemberi változását. Az elemzők 0,2 százalékos éves bázisú növekedést várnak, hasonlóan a novemberi adathoz.

Németországból szintén decemberi harmonizált fogyasztói árindex érkezik, amellyel kapcsolatban az elemzők 0,2 százalékos növekedést várnak, ugyan annyit, mint a novemberi érték. Kiderül, hogy miként alakul a ZEW hangulatindex is januárban. Decemberben 16,1 pontra emelkedett az értéke, a előrejelzések szerint most 7,9 lesz.

Nagy-Britanniából is érkeznek decemberi árindex-adatok. Az előző hónapban 0,1 százalékos volt a növekedés, most 0,2 százalék jöhet a prognózisok szerint.

A nap egyik legfontosabb adata a kínai GDP lesz. Li Kö-csiang kínai kormányfő prá napja arról beszélt, hogy a hazai össztermék  tavaly meghaladta a 10 ezer milliárd dollárt, a gazdaság pedig mintegy hét százalékkal nőtt.

A tengerentúlról az amerikai házépítők szervezetének (NAHB) januári ingatlanpiaci indexe érkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .