Az ipari termelés volumene 2016 februárjában  6,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index szerint a termelés 1,8 százalékkal emelkedett, elsősorban a szökőnap hatása miatt.

Az idei év februárjában a kivitel volumene 9,5, a behozatalé 11 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának szintjét. Az aktívum 111 millió euróval nőtt 2015. februárhoz viszonyítva. A 2016-os év első két hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete elérte az 1,5 milliárd eurót.

A Magyar nemzeti Bank devizatartalékai márciusban 4,164 milliárd euróval csökkentek -így hétéves mélypontra, 27,551 milliárd euróra estek. Az egy évvel korábbihoz hasonlítva 9,357 milliárddal alacsonyabb a nemzetközi tartalékok állománya.

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor teszik közzé a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek számának változásait lekövető adatokat. Márciusban 215 ezerrel több amerikai dolgozott, míg az elemzői várakozások szerint áprilisban 203 ezerrel többen léptek be a munkaerőpiacra.

Szintén közzéteszik az USA munkanélküliségi rátáját, amely márciusban 5 százalék volt, áprilisra pedig az elemzők nem várnak változást.