Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fed még 2015 decemberében emelte, 0 közeli szintről a 0,25-0,5 százalékos sávba az amerikai alapkamatot. Az intézet azóta nem módosított e szinten - az elemzők és az árazások alapján a részvénypiaci szereplők többsége jelenleg nem számít arra, hogy a szervezet jövő március előtt szigorításba kezdene. Ugyanakkor látva a Brexit-szavazást eladási hullámot követő gyors talpra állást, vannak olyanok is, akik szerint erre már szeptemberben sor kerülhet.

Az USA-ban szintén közzéteszik a tartós javak iránti megrendelések júniusi adatait.  Májusban a megrendelések 2,3 százalékkal estek vissza, az elemzői konszenzus a hatodik hónapra csak 1,1 százalékos csökkenést vár.

Nagy- Britanniában megjelennek a második negyedévi GDP adatok. A brit gazdaság 2016 első negyedévében 2 százalékkal tudott növekedni, az elemzők a második negyedre 2,1 százalékos bővülési ütemet várnak.

Magyarországon az Államadósság Kezelő Központ szerdán tartja a 2025/B jelű államkötvény csereaukcióját. Az értékpapírokat 20 milliárd forint tervezett mennyiségben lehet a 2018/B jelű kötvényekre váltani.