Az április 25-27. között negyedszer megszervezett gazdasági rendezvény utolsó napján a Lengyelországban tartózkodó kínai miniszterelnök küldöttségének tagjai hangsúlyozták, hogy a régióban tervezett beruházások középpontja a rendkívüli fejlődési lehetőségekkel rendelkező Lengyelország. Jacek Piechota volt gazdasági miniszter, a Baltic Business Forum egyesület elnöke a konferencia érdemeként kiemelte azt a komoly eszmecserét, amely "Kínának a balti régió fejlesztési stratégiájába való bevonásáról" szólt és a lengyelek szerepére is kitért.

A fórumon a térség több mint tíz országának politikusai, gazdasági szakértői és vállalkozói a régió gazdasági stratégiáiról tárgyaltak, kitérve egyebek között a szállítmányozásra, az energetikára, a banki szektorra és a pénzügyekre vonatkozó kérdésekre. A találkozón egy nyilatkozattervezetet is előterjesztettek, amelyben egyebek között Lengyelország, a balti országok és Kína képviselői arra hívnák fel kormányaikat, hogy támogassák az országaik közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését, például a kereskedelmi korlátozások feloldásával.

Akárcsak a magyar kormány, a lengyel vezetés is azt szeretné, ha országa a kínai befektetések hubja - központja - lenne a régióban - írta korábban a Bloomberg. Az ázsiai ország cégei eddig 120 millió dollár (90 millió euró) tőkét vittek Lengyelországba.