Június végéig a városi regisztrált munkanélküliség 4,08 százalékos volt, vagyis nem változott az első negyedéves adathoz képest és némileg alacsonyabb a tavalyi évi 4,1 százalékosnál. Li Csung, a tárca szóvivője szerint a számok mögött az első negyedévhez képest némileg újjáéledő, rugalmasan változó gazdaság húzódik meg.

Tavaly az első hat hónapban némileg kevesebben, 7,25 millióan jutottak munkához. A szóvivő szerint az idén intenzívebb kampány folytattak annak érdekében, hogy az egyetemeken, főiskolákon frissen végzettek közül mind többen elhelyezkedhessenek. A minisztériumi szervezésű állásbörzéknek köszönhetően az első félévben 560 ezer pályakezdő talált munkát.

A második negyedévben 7,5 százalékos volt a gazdasági növekedés, 0,1 százalékponttal jobb teljesítményt mutatott, mint az első három hónapban.

A Hszinhua hírügynökség összefoglalójában emlékeztet arra, hogy az ország gazdasági vezetése deklarálta, (immár) nem elsődleges cél a bruttó hazai termék (GDP) mindenáron való növelése. Helyette stabil növekedésre, munkahelyteremtésre és az infláció kordában tartására kívánnak összpontosítani.