Kína tavaly az egy évvel korábbinál 37 százalékkal több, 190 zöldmezős beruházást hajtott végre Németországban, a legnagyobb európai nemzetgazdaságban, megelőzve ezzel a 168 beruházással második helyezett Egyesült Államokat és a 130 beruházással harmadik Svájcot.

Kína fontos befektetési forrássá lépett elő Németország számra - mondta Achim Hartig, a GTAI befektetési igazgatója. Egyre több és több kínai vállalat kívánja németországi befektetéssel kiterjeszteni európai piacát és megerősíteni márkájának ismertségét - mutatott rá.

A kínai vállalatok több, mint 200 millió eurós befektetéssel 1700 munkahelyet létesítettek tavaly Németországban - tette hozzá Cao Ji, a GTAI PR-menedzsere.

A GTAI jelentése szerint a kínai befektetések az elektronikai, félvezető ipari, gépipari, pénzügyi szolgáltató, informatikai és távközlési, valamint szoftverfejlesztő ágazatokat részesítették előnyben. A befektetések több, mint a fele értékesítési és marketing tevékenység, közel tíz százaléka pedig gyártási, illetve kutatás-fejlesztési tevékenység finanszírozására szolgált.