Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az is kiderült, hogy 151 millió jüant (6,5 milliárd forint) részben nem a rendeltetésének megfelelően használtak fel, részben hamis szerződésekkel jogtalanul eltulajdonítottak. Több helyi kormányzatról bebizonyosodott, hogy a legrászorultabbaknak nem nyújtottak segítséget.

Az ellenőrök 17 tartományban 40 megye gazdálkodását vizsgálták meg és arra a megállapításra jutottak, hogy a szegénység felszámolására szánt kereteknek a 17 százalékát nem használták fel, míg körülbelül 27 millió jüan (1,1 milliárd forint) ment veszendőbe. Utóbbi úgy, hogy 29 projekt maradt végérvényesen befejezetlenül vagy működésképtelen.

A jelenséget a Global Times szakértője azzal magyarázza, hogy mivel a korábbi ellenőrzések felhívták a figyelmet az alapok szabálytalan felhasználására és a korrupcióra, a szigorú felelősségre vonásoktól tartva sok helyütt inkább úgy döntöttek, hogy nem nyúlnak a pénzhez.

A számvevőszéki jelentést Liu Csia-ji a szervezet vezetője ismertette az Országos Népi Gyűlés kéthavonta ülésező állandó bizottsága, vagyis a törvényhozás előtt.

A dokumentum további megállapításai között szerepelt még például, hogy az Országos Vámhivatalnál, valamint a Kereskedelmi Minisztériumnál és az oktatási tárcánál a beszerzések és a költségvetés felhasználásában visszaéléséket tapasztaltak. Az állami vállalatok közül a Sinopec és a China Southern Airlines esetében kiderült, hogy meghamisították az üzleti teljesítményükre vonatkozó adatokat.