Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vöröslő fejjel szégyenkezett Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, miután vissza kellett vonnia, amit országa űriparának siralmas helyzetéről mondott - jelentette a Moscow Times. Oroszország soha nem fogja utolérni az Egyesült Államokat az űrversenyben - szólta el magát az Interfax hírügynökség újságírói előtt.

Az űriparunk kilencszeresen le van maradva az amerikai mögött - folytatta. Minden jelentős projektünk megvalósításának hatékonyságát 150 százalékkal kellene növelni. Ha ezt meg is tudnánk valósítani, akkor sem érnénk utol őket.

Olvassuk a híreket a NASA és Elon Musk lépéseiről, és csurog a nyálunk irigységünkben, miközben megpróbáljuk megideologizálni, miért nincs szükségünk arra, amit ők csinálnak.

Nem úgy gondolta

Rogozin még aznap, hogy ezt mondta, Facebook-bejegyzésben határolódott el saját magától. Az űrrakéták hajtóműveinek területén az orosz termékek sokkal versenyképesebbek, mint az amerikaiak, mind a minőség, mind az árak terén - fejtegette.

Amit megjegyzett, az az volt, hogy az orosz űripar a termelékenység javítása terén soha nem fog olyan kemény követelményeket támasztani magával szemben, mint az amerikai. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Oroszország az űrkutatás területének minden részletében lemaradt volna az USA mögött.

Igor Komarov, az orosz űrhivatal, a Roszkozmosz vezetője áprilisban jelentette be, hogy ki akarnak fejleszteni egy olyan leszállásra is képes hordozórakétát, amellyel Elon Musk amerikai milliárdos cége kísérletezik.