Az újság értesülése szerint a kormány számára mindössze 410 millió hrivnya (10,1 milliárd forint) maradt. Ennél rosszabb helyzet utoljára 2003 augusztusában volt, amikor csupán 341 millió hrivnya állt a kormány rendelkezésére. Októberben 4,2 milliárd hrivnya adóbevételi hiánya volt az államnak, ami miatt a pénzügyminisztérium rendelkezett az adóbeszedések gyorsításáról.

A lap szerint a nemzeti banktól sem várhat a kormányzat sokat: a tervezett 22,8 milliárd hrivnyából ugyanis október 1-jéig már átutalt a jegybank 19,75 milliárdot, azaz az utolsó negyedévre mindössze 3 milliárd hrivnya maradt.

A kincstár hétfőn ugyanakkor azt közölte, hogy január és október között az állami költségvetés bevétele 4,7 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, és elérte a 241,4 milliárd hrivnyát. Ebből októberben 24,7 milliárd hrivnya folyt be az államkincstárba, ami 2012 októberéhez képes 11,7 százalékkal több. A lapnak nyilatkozó szakértő, Valerij Hladkij, a gazdasági és szociális kutatások hivatalának vezérigazgatója azonban kételyét fejezte ki a kincstár által nyilvánosságra hozott adatok hitelességében, utalva az ukrán gazdaság jelenlegi helyzetére.

A Zerkalo Nyegyeli című lap ugyanakkor arról számolt be, hogy a kincstár folyamatosan visszatartja a költségvetési pénzek utalását több nagyvárosnak, így sikerült kihozniuk nagyobb bevételt az év első 10 hónapjára.