Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodás rövid távra, december 15-ig biztosítja új hitelek felvételét, ezzel elkerülve a kormányzati intézmények leállását.

A Fehér Házban az elnökkel folytatott megbeszélés után Chuck Schumer, a demokrata párti szenátorok és Nancy Pelosi, a demokrata képviselők frakciójának vezetője elsőként nyilatkozott a kormány csődjének elkerülését biztosító adósságplafon-emelésről. Chuck Schumer az elnök kompromisszumkészségét emelte ki.

Donald Trump az egyeztetés során a demokrata párti politikusok oldalára állt és visszautasította a republikánus kongresszusi vezetők javaslatát, hogy ne fogadja el a rövidtávú megoldást. Paul Ryan házelnök még a Fehér Házban folytatott egyeztetés előtt azt nyilatkozta: a republikánusok egységesek abban, hogy nem fogadják el a demokraták rövid távra szóló javaslatát.

Steven Mnuchin pénzügyminiszter azt javasolta, hogy 19,8 ezer milliárd dollárra emeljék a kormányzat működését biztosító adósságplafont. A döntés határideje szeptember 30-a volt.

A kongresszusi vezetőkkel folytatott egyeztetés után Donald Trump azt nyilatkozta: "nagyon jó" megbeszélést folytatott a demokrata politikusokkal. A jelenlévő republikánus vezetőkről nem tett említést. Paul Ryan republikánus házelnök nem is adott ki közleményt.