A párizsi székhelyű intézet honlapjára felkerült adatok szerint a 34 tagország, köztük Magyarország gazdaságának együttes növekedése 0,5 százalék volt a második negyedévi 0,4 százalék és az első negyedévi 0,3 százalék után.

A hét legfejlettebb ipari ország (G7) közül a legnagyobb növekedést az Egyesült Államokban (+0,9 százalék) és Nagy-Britanniában (+0,7 százalék) jegyezték fel a harmadik negyedévben. A német növekedés 0,3 százalék, a francia 0,1 százalék volt.

Az olasz gazdaság 0,1 százalékkal, a japán 0,4 százalékkal zsugorodott a július és szeptember közötti három hónapban, mindkét ország gazdasága már a második egymást követő negyedévben hanyatlott.

Az Európai Unió gazdasága 0,3 százalékkal nőtt, az euróövezeté 0,2 százalékkal az idei harmadik negyedévben, az előző három hónappal összevetve.

Éves szinten az OECD-térség növekedése 1,7 százalékra lassult a harmadik negyedévben a második negyedévi 1,9 százalékról és az első negyedévi 2 százalékról.

Az Európai Unió GDP-je 1,3 százalékkal, az euróövezeté 0,8 százalékkal bővült a harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.