Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OECD 35 tagországában negyedéves összevetésben 0,7 százalékkal nőtt a GDP április-júniusban, szemben az első negyedévben mért 0,5 százalékkal - derült ki az OECD honlapján hétfőn közzétett előzetes adatokból.

A hét legnagyobb gazdaság közül jelentősen gyorsult a növekedési ütem Japánban, 0,4 százalékról 1,0 százalékra, illetve az Egyesült Államokban, 0,3 százalékról 0,6 százalékra. Nagy-Britanniában enyhén, 0,2 százalékról 0,3 százalékra emelkedett a GDP-növekedés üteme, Franciaországban és Olaszországban nem változott, 0,5, illetve 0,4 százalékon maradt.

Németországban enyhe lassulást mértek, az első negyedévi 0,7 százalékról 0,6 százalék mérséklődött a növekedési ütem.

Az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt kis mértékben, 0,5 százalékról 0,6 százalékra kúszott fel a növekedés üteme - írta az MTI.

Éves összehasonlításban 2,4 százalékkal gyarapodott az OECD-országok gazdasága, szemben az első negyedévi 2,1 százalékkal. A hét legnagyobb gazdaság közül Németország, Japán és az Egyesült Államok dicsekedhet a legerősebb, 2,1 százalékos növekedéssel, 1,5 százalékkal pedig Olaszország került a sor végére.

Az OECD adatai szerint Magyarországon éves összevetésben 2,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak áprilisban a márciusi 2,7 százalékos emelkedés után.