Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Scotland Yard vasárnap délutáni bejelentése szerint az őrizetbe vételek a kelet-londoni Barking városrészben történtek, és a környék számos lakásában további házkutatások zajlanak - írta az MTI.

A rendőrség megerősítette, hogy a London hídon történt gázolásos, illetve a közeli piac, a Borough Market környékén elkövetett késeléses támadásokban heten meghaltak, és a három elkövetőt a kivonuló fegyveres rendőri egységek agyonlőtték.

A Scotland Yard közleménye szerint a merényletben 48-an megsérültek, néhány sérült állapota súlyos, életveszélyes. A sérültek között két rendőr van. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes - közölte vasárnap délutáni tájékoztatójában a Scotland Yard.

A beszámoló szerint a rendőrséghez szombaton 22:08 órakor érkeztek az első bejelentések arról, hogy egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London hídon. A jármű ezután a Borough Markethez hajtott tovább, ahol három férfi kiszállt és sok embert megkéselt. Az elkövetőkön talált, robbanómellényekhez hasonló szerkezetekről a rendőrség már megállapította, hogy utánzatok voltak - áll a Scotland Yard közleményében.

A tájékoztatás szerint a három támadót a Scotland Yard fegyveres egységei a Borough Marketen agyonlőtték.

A környéket továbbra is kordonok zárják le, és a rendőrség kéri a lakosságot, hogy kerülje a London híd és a Borough Market térségét.
A Scotland Yard kérte azt is, hogy a lakosság őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen - akár jelentéktelennek tűnő - gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat.

A rendőrség kérte emellett, hogy akinek fotói vagy videófelvételei vannak az incidensről, juttassa el azokat a Scotland Yardhoz.