Kalapáccsal támadt egy férfi az egyik Notre-Dame-nál posztoló rendőrre. A rendőr társa azonnal lelőtte a támadót, a francia lap információi szerint a férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrségi tájékoztatás alapján még életben lehet.

A francia hatóságok lezárták a katedrális környékét, kommandósok járják végig a környéket. A Le Figaro pedig arról ír, hogy a forgalmasabb csomópontokhoz és a turisták által látogatott területekre fegyveres rendőröket irányítottak. Azt kérik az emberektől, hogy ne menjenek a Notre-Dame környékére, ha tehetik, maradjanak otthon, amíg a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

A támadás miatt több száz - egyes források szerint - mintegy 900 embert tereltek be a gótikus templomba, ahol mindenkit arra kértek, hogy őrizze meg a nyugalmát. Amint átvizsgálták a környéket, szabadon távozhatnak.

A támadóról egyelőre hivatalosan nem adtak tájékoztatást. A Le Figaro tudósítása szerint egy algériai származású férfi lehetett. A motivációi nem ismertek. Egyelőre a francia belügyminisztérium nem minősítette terrortámadásnak a történteket, azonban nem tartják kizártnak. Hasonló támadás történt a múlt héten Londonban, melyben három ember meghalt.