Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A névsor összeállítói az "utód" fogalmat szélesebb értelemben, nem feltétlenül az elnöki pozíció jövője szempontjából vizsgálták. Elemezték a politikusok sikereit és kudarcait, a velük szemben támasztott társadalmi elvárásokat, nyilvános szerepléseiket, az ellenük folytatott kampányokat, valamint azt, hogy milyen gyakorisággal találkoznak Putyinnal. A szakértők úgy vélik, hogy a top-20-as listába bekerült személyek képezik majd 2018-2024-ben a kormányzó elitet Oroszországban. (Hálót szőttek az oroszok, Putyin pókként várt a fogásra.)

Medvegyev 21 ponttal vezeti a listát. A megfigyelők szerint a kormányfőnek sikerült leküzdenie az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus korrupcióvádjai miatt kialakult "negatív értékelési dinamikát". Őt Szobjanyin 19, a korábban elnöki testőrként szolgáló Gyumin pedig 18 ponttal követi - írja az MTI.

A tízes élmezőnybe bekerült Szergej Sojgu védelmi miniszter, Valentyina Matvijenko, a szövetségi parlament felsőházának elnöke, Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter, Anton Vajno, az elnöki hivatal vezetője, a helyettese, Szergej Kirijenko, továbbá Vjacseszlav Vologyin, az alsóház elnöke és Igor Szecsin, a Rosznyefty olajipari vállalat elnöke.

A lista érdekessége, hogy szerepel rajta Ramzan Kadirov csecsen vezető (a 13. helyen) és Navalnij is (a 18. helyen).