Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krímben a napokban tartott kihelyezett tanácskozáson, amelyen miniszterek és parlamenti képviselők vettek részt, reagált Vlagyimir Zsirinovszkij, a duma alelnökének a napokban tett, világvihart kavart nyilatkozatára, amely szerint az államfő szerinte már döntött a harmadik világháború kirobbantásáról, amelyben először Lengyelországot és a balti államokat kell a földig rombolni.

"Minden, amit Vlagyimir Volfovics (Zsirinovszkij) mondott, a személyes véleménye, ami nem mindig esik egybe Oroszország hivatalos álláspontjával. Mégis magával ragadó szónok. Emellett joga van azt mondani, amit megfelelőnek talál, mert nálunk szólásszabadság van" - jelentette ki Putyin a Life News beszámolója szerint.

Zsirinovszkij sietett is ismét élni e szabadságjogával. A tanácskozáson javasolta az Orosz Birodalom újjáépítését, az "Isten, óvd a cárt!" himnusz visszaállítását, a jelenlegi fehér-kék-vörös nemzeti lobogó leváltását az 1858-1896 között használt fekete-arany-fehér cári zászlóval, valamint hogy adományozzák Putyinnak a "Legfelső Vezető" címet. Emellett kiállt az orosz gazdaság militarizálása és a csapatoknak a keleti határon való összevonása mellett, "hogy féljen az egész világ". Szerinte be kell avatkozni Ukrajnában úgy, hogy az orosz börtönökből kiengedett bűnözőket küldjenek Luhanyszk és Donyeck védelmére.

A PAP lengyel távirati iroda emlékeztetett arra, hogy bár sokan kétségbe vonják, épeszű-e a botrányairól hírhedt politikus, ez nem változtat a tényeken. Zsirinovszkij az orosz parlament képviselője, az alsóház alelnöke. Ő vezeti a szélsőségesen nacionalista, antiliberális és demokráciaellenes Oroszország Liberális-Demokratikus Pártját, amely hűen támogatja Putyint. Tagja az állami duma tanácsának és az Államtanácsnak, és gyakran hangoztat olyan állításokat és indít kezdeményezéseket, amelyeket különböző okokból nem tudnak, vagy nem akarnak az ország vezetői kimondani.