Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyedül Törökországban 2,95 millió ember él menekültszállásokon, Líbiában pedig 1,2 millióan várnak arra, hogy átkelhessenek Európába - írta a Bild egy bizalmas jelentésére hivatkozva.

A német biztonsági szervek adatai szerint Jordániában mintegy 710 ezer, Egyiptomban nagyjából 500 ezer, Tunéziában körülbelül 150 ezer, Algériában 400 ezer, Marokkóban 60 ezer menekült készül az EU-ba. További mintegy 80 ezer ember a balkáni migrációs útvonalon vesztegel, köztük 63 ezren Görögországban vannak.

Sok menekült a közép-afrikai térségből származik, és Malin, illetve Nigeren keresztül vándorol északra a Földközi-tenger felé. Ezért a német szövetségi kormány igyekszik elérni a bamakói és a Niamey-i vezetésnél, hogy zárják le a migrációs útvonalakat és lépjenek fel az embercsempészek ellen. (A menekültekkel keddi ülésén az országgyűlés is foglalkozik.)

Az észak-afrikai térség államaival kapcsolatban Berlin az EU-Törökország migrációs megállapodás mintájára épülő egyezmények kidolgozását szorgalmazza. Ezért látogatott volna Angela Merkel kancellár kedden Algériába, de az utat Abdel-Azíz Buteflika elnök betegsége miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani - írta a Bild.