Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyugodt és kiegyensúlyozott választ ajánl mindenkinek a Brexitre Angela Merkel német kancellár a Bloomberg tudósítása szerint. Nagy-Britannia vezetőit arra kéri, hogy az európai uniós szabályokat pontról-pontra betartva léptessék ki országukat az államközösségből.

Nem tagadhatjuk, hogy a mai nap vízválasztó Európa, az európai integráció történetében - fejtegette a berlini kancelláriáról közvetített televíziós beszédében. A 27 megmaradt EU-tagországnak nem szabad semmilyen elhamarkodott, elkapkodott következtetést levonnia a brit népszavazás eredményéből, mert az még inkább megoszthatja Európát.

A végleges kilépéséig Nagy-Britanniát megilletik az EU-tagállamok jogai és vonatkoznak rá a tagsággal járó kötelezettségek. A jövőben közeli együttműködésre kell törekednünk az országgal - tette hozzá.

Merkel pénteken találkozott Németország legnagyobb politikai pártjainak vezetőivel, hétfőre pedig meghívta Berlinbe Francois Hollande Francia államfőt, Matteo Renzi olasz miniszterelnököt és Donald Tuskot az Európai Tanács elnökét beszélgetni. Keddtől EU-csúcs kezdődik.

Barack Obama, az USA elnöke közleményt adott ki a Brexit nyomán, amelyet egy twitterező a BBC-n a következőképpen foglalt össze. Sajnáljuk a válást, de továbbra is jó barátai akarunk maradni mindkét félnek.