Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új tárgyalásokat szorgalmazott Angela Merkel német kancellár Bulgária és Oroszország között a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséről Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén. A tárgyalásokat a már megkötött szerződéseket alapul véve kellene újrakezdeni - javasolta Angela Merkel, hangsúlyozva, hogy az Európai Unió lényegében nem ellenzi az oroszországi földgázt Ukrajna megkerülésével Európába juttató vezeték megépítését. Európai oldalról "nem mondták le" a projektet - fogalmazott Merkel.

A német kancellár szerint a feleknek a vitás jogi kérdéseket kellene rendezett körülmények között elsimítaniuk. "A német gazdaságnak nagyon is pozitív tapasztalatai vannak Oroszországról, mint megbízható partnerről" - hangsúlyozta a megbeszélésen Angela Merkel.

Bojko Boriszov megerősítette, hogy Bulgária továbbra is érdeklődik a Déli Áramlat megépítése iránt, valamint uniós támogatásra számít ahhoz, hogy az EU délkeleti gázelosztó központjává válhasson. "Nehéz lenne megmagyarázni az ország lakosságának miért lenne jobb Európát Törökországon és Görögországon keresztül gázzal ellátni, mint Bulgárián keresztül" - fogalmazott a bogár miniszterelnök.