Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Egyelőre még nem ástam bele magam a tervekbe vagy a tárgyalásokba, de ha megteszem, jelentősen csökkenni fognak a költségek, ahogy az F-35 vadászrepülőknél vagy az Air Force One programnál is történt!

- írta Trump a Twitteren.

Úgy véli, hogy üzleti érzékének köszönhető a kedvezmény, amit a Lockheed Martin adott a védelmi minisztériumnak az F-35-ösök beszerzésekor, vagy a Boeing az új elnöki repülőgép megépítésénél.

Az Egyesült Államok 3200 kilométer hosszú déli határán építendő fal költségei jóval meghaladhatják a 20 milliárd dollárt (6 ezer milliárd forintot). A belbiztonsági minisztérium egy friss tanulmánya szerint a fal 21,6 milliárd dollárba (6480 milliárd forintba) kerülhet, míg a neves műszaki egyetem, a Massachusetts Institute of Technology szaklapja októberben 40 milliárd dollárra (12 ezer milliárd forintra) tette a költségeket. Az elnökválasztási kampány során Trump 8 és 12 milliárd dollár (nagyjából 2400 és 3600 milliárd forint) közé becsülte a fal megépítésének költségeit.

Trump január 25-én írta alá a mexikói határfal megépítésére vonatkozó elnöki rendeletet. Az amerikai elnök többször jelezte: Mexikóval fizettetné ki a fal árát. Az Egyesült Államok déli szomszédja határozottan tiltakozott Trump szándéka ellen.