Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Le Soir című helyi napilap tájékoztatása szerint a kormány a terrorellenes küzdelem részeként 17 millió eurót (nagyjából 5,3 milliárd forintot) különített el a vasúthálózat biztonságának fokozását célzó intézkedésekre.

A járművek rendszámának azonosítására és arcfelismerésre egyaránt alkalmas kamerák olyan szoftverrel is el vannak látva, amely lehetővé teszi a gyanús viselkedés vagy mozgás automatikus kiszűrését. A bírálók szerint mindazonáltal még korántsem nevezhető tökéletesnek a rendszer, meglehetősen gyakoriak például a téves riasztások.

A belgiumi vasútállomásokon jelenleg mintegy 3800 térfigyelő kamera működik, ezek képét egy fővárosi központba továbbítják, ahol napokon át megőrzik a felvételeket.

A belga belügyminisztérium eközben arról számolt be, hogy a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérre telepített intelligens kamerarendszer "néhány napon belül" megkezdi a működését.

"Egyetlen jármű sem juthat majd el a repülőtérre anélkül, hogy ellenőriznék a kamerák" - hangsúlyozta Peter Dewale rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a rendszer beüzemelésével hatékonyabb munkát végezhetnek a helyszínen ténylegesen jelen lévő rendfenntartók.

Március 22-én Brüsszelben a nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson terrortámadást hajtottak végre, amelyekben harmincketten meghaltak. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.