A Dacia került annak a listának az élére, amelyet a Brand Finance készített a legnépszerűbb romániai termékmárkákról - tudósított a Maszol. A stratégiai tanácsadó és üzleti értékbecslő cég szerint a Dacia értéke 1,2 milliárd euró (370 milliárd forint, valamivel kevesebb a 4-es metró áránál).

A második helyen álló eMag értéke ennek töredéke, 361 millió euró. A harmadik helyet a Dedeman vitte el 206 millióval - egyébként ez a legértékesebb teljesen romániai tulajdonú vállalat.

A nemzetközi szinten is ismert Petrom csak a negyedik helyre került 162 millió eurós értékkel, a Digi RCS&RDS 150 millió eurót ér, a Transilvania Bank 130 milliót, a Bitdefender 112 milliót. Az olyan márkák, mint az eMag, a Dedeman, a Digi vagy a Bitdeffender az 50-es toplista felét teszik ki, és összesen 1,5 milliárd eurót érnek.

A jelentés kitér arra is, hogy az olyan vállalatokat, mint a Tarom vagy a CFR a bennük rejlő jelentős potenciál ellenére elhanyagolja az állam. Egy kivétel van: a CEC Bank, amely 56 milliót ér a tanácsadó cég szerint.