Soha korábban nem csalogatták olyan csábító ajánlatokkal a nyugdíjukra előtakarékoskodó embereket a pénzügyi szolgáltatók, mint ezekben a hetekben - írja a Világgazdaság. A biztosítók, nyugdíjalapok több millió forint értékű nyereményt, például autót kínáló akciókkal akarják rávenni az embereket, hogy nyugdíjbiztosítást kössenek vagy nagy összeget fizessenek be a számlájukra az év végén.

Az egyik pénztár például iPhone 6s telefonokat sorsol ki, a másiknál az Apple terméke mellett Sony-telefont és egy ívelt képernyőjű tévét lehet nyerni. Van olyan cég, amely az új belépőknek műszaki cikkre váltható utalványt ad, a régiek között pedig pénzt sorsol ki. De lehet nyerni a tábla komputertől a kávéfőzőn át a külföldi utazásig sok mindent.

Sokan kötik meg önkéntes nyugdíjbiztosításukat az év vége felé, mert ekkor jut el a tudatukig, hogy az állam jelentős adókedvezményekkel ösztönzi ezt a megtakarítási formát. A Mabisz adatai szerint tavaly az utolsó negyedévben folyt be a nyugdíjbiztosítási díjak több mint 37 százaléka.