Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dokumentum előírja a védelmi szektor teljes körű átvizsgálását, valamint a beazonosított hibák és hiányosságok kijavítását és megerősítését - írja az MTI.

Aaz elnöki rendelet célja, hogy a kormányzat általános képet kapjon a védelmi ipar szereplőiről, beleértve azokat a vállalatokat, amelyek elhagyni készülnek az ágazatot, bizonyos űrt hagyva maguk után az amerikai fegyvergyártásban - mondta Peter Navarro, a Fehér Ház Országos Kereskedelmi Tanácsának igazgatója sajtótájékoztatóján. (Trump elkezdett fenyegetőzni.)

Az elnöki rendelet egyúttal javaslatokat is kér a védelmi ipar fejlesztését szolgáló szabályozási és törvényi változtatásokra.

"Amerika védelmi ipara nagyon leromlott" - fogalmazott Navarro. Ennek alátámasztására kifejtette, hogy például pillanatnyilag csupán egyetlen olyan vállalat van az Egyesült Államokban, amely képes tengeralattjárók bizonyos alkatrészeit megjavítani. Az elnöki rendelet értelmében a felülvizsgálatot a Pentagon (védelmi minisztérium) irányítja a munkaügyi és a belbiztonsági tárcával együttműködve.