A tárca sajtószolgálata közölte: állami tisztségviselők és kormányzók első csoportja kéthetes tanfolyamon vesz részt a katonai akadémián - erősítette meg a szélsőbaloldali orosz lap hírét a TASZSZ hivatalos hírügynökség.

Ez az első eset, hogy a védelmi minisztérium magas rangú állami tisztségviselőknek szervez kiképzést, a programot a vezérkari akadémia nyújtja. Célja magas rangú tisztségviselők, kormányzók, főpolgármesterek és állami vállalatok vezetői ismereteinek és képességei szintjének emelése.

A minisztérium által kifejlesztett hivatásos program olyan témákat ölel fel, mint az államigazgatás, a nemzetbiztonság, a hadigazdaság, hadiirányítás és az információbiztonság.

Nagyszabású hadgyakorlatok zajlanak

A Pravda úgy értesült, hogy a képzésre a vezérkari akadémia mozgósítási tanfolyamainak keretében kerül sor, és elsősorban a mobilizációt hivatott elősegíteni. Az első csoport november 19-én fejezi be a kiképzést. Tagjai között van a kulturális minisztérium, a Távol-Kelet fejlesztése minisztériuma és a kommunikációs minisztérium vezetésének 15 tagja, a Kalmük Köztársaság, a Krím, Tuva és a murmanszki régió és különböző állami hivatalok vezető beosztású képviselői.

Oroszországban jelenleg nagyszabású gyakorlatokon ellenőrzik az ország mozgósítására való készenlét állapotát.