A parancsot huszonnégy órán belül hajtják végre. A tartalékosok a sorkatonákat fogják felváltani az övezet határánál, azok pedig egy esetleges szárazföldi hadműveletre készülnek föl.

Az "Erős szikla" hadművelet részeként csapást - célzott kivégzést - hajtottak végre a Hamász kommandójának észak-gázai vezetője, Mohammad Saban ellen. A felrobbantott autóban a Hamászossal utazó két társa is életét vesztette. Egy másik légicsapással egy Hán-Juniszban lévő házat robbantottak fel, ahol a Maajan palesztin hírügynökség szerint heten haltak meg, köztük két öt évnél fiatalabb kislány.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint ebben a támadásban huszonöten sebesültek meg. Az Al-Kavare család egyik Hamászos tagja miatt lőtték az épületet, amelynek tetején emberi védőpajzsként gyülekeztek a palesztin lakosok.

Gázából az izraeli légitámadások ellenére sikeresen útnak indítottak számos rakétát a szomszédos izraeli területek felé. A Vaskupola védelmi rendszer ellenrakétái kivédtek egy Grad rakétás támadást Askelon ellen. Számos légiriadó figyelmeztette a nap során a környező települések lakóit a feléjük irányzott és úton lévő lövedékekre.

Egy a Háárec című újságnak nyiltakozó katonai vezető szerint az övezetből várhatóan nyolcvan kilométer távolságra fognak lőni a következőkben. Tel-Avivban a hátországért felelős polgári védelem parancsára megnyitják a nyilvános óvóhelyeket.