Mint a pozsonyi Új Szó beszámolt róla, a kormány tagjai elfogadták a harmadik Fico-kabinet programját. Ez a korábbi ígéretekkel ellentétben nem 2018-ban, csak 2020-ban tervez először kiegyenlített költségvetést, vagyis olyat, amelyben a kiadásokat teljes egészében fedezik a költségvetési bevételek. Ez eddig egy szlovák kormánynak sem sikerült.

Növekedéstámogató politikát ígér a kormány, aminek eredményeként 2020-ig újabb 100 ezer munkahelynek kellene létrejönnie, amivel a tervek szerint 10 százalék alá csökkenhetne a munkanélküliség. Ez nem túl ambiciózus vállalás, mivel az állástalanok aránya most is nagyon közel van ehhez a számhoz - márciusban 10,1 százalékot mértek. Fontos viszont a kormány azon ígérete, hogy a társasági adót 21 százalékra csökkenti.

Magyar szempontból különösen érdekes a közlekedésügyi rész. A kormány prioritása a Pozsonyt Kassával összekötő autópálya befejezése lesz, amit most is 2020-ra ígérnek.

Emellett a dokumentum felsorolja szinte az összes tervezett gyorsforgalmi utat, a kabinet az R2-es, az R3-as, az R4-es és az R7-es építését is folytatni szeretné. Az R7-es a "délnyugati sztráda", Pozsonyt Dunaszerdahelyen, Érsekújváron és Ipolyságon keresztül kötné össze Losonccal, ahol csatlakozna az R2-esre. Utóbbi Trencsén irányából Zólyomon keresztül érkezne Losoncig, ahonnan Rimaszombaton és Rozsnyón keresztül Kassáig kell folytatódnia.