Kína szeptemberben tiltotta be ezeknek a sajtoknak az importját, miután a hatóságok úgy döntöttek, hogy nem felelnek meg a kínai élelmiszerbiztonsági előírásoknak azok az érlelőbaktériumok, amiket ezeknek a sajtoknak az elkészítésekor használnak az Európai Unióban. Az importtilalom feloldását a kínai és az EU-s hatóságok találkozója előzte meg.

A kínai sajtkereskedők üdvözölték a kínai hatóságok döntését - írja a portál.

Az Euromonitor nevű piackutató cég felmérése szerint tavalyról idénre 26 százalékkal nőtt a kínai sajtpiac, ami így 800 millió dolláros forgalmat bonyolított. A Kínában forgalmazott sajt 90 százaléka származik importból, az importsajt nagy többsége Új-Zélandról és Ausztráliából jön Kínába.

A gyorsétteremláncok és a pizzériák felfutása miatt is egyre nagyobb a kereslet Kínában a sajtra.

Címlapkép: Pixabay