A listán 54 cég szerepel, köztük a Horvát Autóutak vállalat, a Janaf horvát olajvezeték-üzemeltető vállalat, a Horvát Elektromos Művek (HEP), a Horvát Erdők, a horvát szerencsejáték-társaság (Hrvatske lutrija), a Horvát Posta, továbbá több bank, repülőtér, kikötő és turisztikai létesítmény.

A portfóliók felbecsülését több kategóriában végeztetik el: kereskedelmi vállalat értékesítése előzetes átszervezéssel, kereskedelmi vállalat értékesítése előzetes átszervezés nélkül, valamint kereskedelmi vállat állami tulajdonban tartása átszervezéssel és átszervezés nélkül.

A hírportál idézte Tihomir Oreskovic miniszterelnök korábbi nyilatkozatát, aki közölte, hogy értékesítenek minden olyan állami tulajdont, amely nem stratégiai fontosságú. A kormány aktiválja a közel félmilliárd euró (156 milliárd forint) értékű "holt tőkét" - mondta még februárban Oreskovic, hozzátéve, hogy a DUUDI 30 millió euró értékben 1500 ingatlannal, számos használaton kívüli földterülettel és közel 1300 közvállalattal rendelkezik.

Az Index.hr hírportál megjelentette a listát, amelyen a vállalatok szerepelnek, és felhívja a figyelmet, hogy több stratégiai fontosságú vállat is szerepel rajta. Az INA horvát olajipari vállalat nincs köztük.