A piacok már régóta a Fed szeptemberi kamatdöntésének "bűvöletében" élnek. A Fed már huzamosabb ideje készíti fel nyíltabb vagy burkoltabb utalásokkal a piacokat a monetáris szigorítás szeptemberi megkezdésére. A tőzsdeindexek utóbbi időkben tapasztalt visszaesése és a feltörekvő piaci devizák árfolyamának gyengülése miatt a piac meglehetősen visszafogta kamatemelési várakozásait. Három elemzőből jelenleg egy számít kamatemelésre.

Az euróövezeti adatokból hétfőn az ipari termelés júliusi alakulása jelenik meg, amelyet kedden a júliusi külkereskedelmi mérleg és a második negyedévi foglalkoztatási adatok követnek. Szerdán az augusztusi inflációs adatokat teszi közzé az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat, valamint a munkaerő költségek második negyedévi alakulását. Pénteken az Európai Központi Bank (ECB) publikálja az euróövezet júliusi folyó fizetési mérlegét.

Az összesített euróövezeti adatokon kívül a héten még piacbefolyásoló hatása lehet a német ZEW gazdaságkutató intézet szeptemberi németországi üzleti hangulatindexének is, amely kedden jelenik meg.

Csütörtökön a görög munkanélküliség második negyedévi adatai jelennek meg, és szintén csütörtökön lát napvilágot az augusztusi brit kiskereskedelmi forgalmi adat is.

Az Egyesült Államok fontosabb makrogazdasági adatai közül hétfőn az augusztusi kiskereskedelmi forgalom, az augusztusi ipari termelés, valamint az ipar raktárkészleteinek júliusi változása jelenik meg. Szerdán hozza nyilvánosságra a munkaügyi minisztérium az augusztusi fogyasztói árindexet. Csütörtökön jelenik meg a munkanélküli segélykérelmek heti alakulása, az augusztusban kiadott lakásépítési engedélyek száma, a folyó fizetési mérleg második negyedévi alakulása.